Malzemeler
Kişi sayısına göre Çupra
2 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Soğan
4 Adet Defne Yaprağı
2 Diş Sarımsak
Yarım limon
Tuz
Pul Biber
Garnitürleri balık sayısına göre atabilirsiniz.
Yapılışı
Balıkları güzelce temizledikten sonra fırça yardımı ile zeytin yağını dış yüzeyine ve içerisine sürüyoruz. Tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra soğanları yuvarlak yuvarlak doğrayıp balıkları üzerine yerleştirelim. Balıkların başlarına bir çay kaşığı kadar tuz koyalım. Daha sonra içlerine 1 er adet defne yaprağı, küçük küçük doğranmış sarımsakları, bir dilim limonu
**Zamanınız var ise balıkları hazırlayıp 1-2 saat marine ettiğiniz de daha lezzetli olacaktır***
Not:Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir 30 dakikadan sonra pişmemiş ise kontrollü bir şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz.
Kişi sayısına göre malzemeleri artırabilirsiniz.
renklimelodi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder