16 Ekim 2015 Cuma

FIRINDA ENFES ÇUPRA


Malzemeler
Kişi sayısına göre Çupra
2 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Soğan
4 Adet Defne Yaprağı
2 Diş Sarımsak
Yarım limon
Tuz
Pul Biber

Garnitürleri balık sayısına göre atabilirsiniz.

Yapılışı

Balıkları güzelce temizledikten sonra fırça yardımı ile zeytin yağını dış yüzeyine ve içerisine sürüyoruz. Tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra soğanları yuvarlak yuvarlak doğrayıp balıkları üzerine yerleştirelim. Balıkların başlarına bir çay kaşığı kadar tuz koyalım.  Daha sonra içlerine 1 er adet defne yaprağı, küçük küçük doğranmış sarımsakları, bir dilim limonu

ve biraz tuz koyalım. Balıkların üzerlerine 1 er adet defne yaprağı, küçük bir parça soğan yerleştirip, biraz pul biber serpiştirelim. Son olarak tepside balıkların çevresinde boş kalan yerlere patatesleri yerleştirip, fırının ızgarasını açarak 190 derece de 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.

**Zamanınız var ise balıkları hazırlayıp 1-2 saat marine ettiğiniz de daha lezzetli olacaktır***

Not:Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir 30 dakikadan sonra pişmemiş ise kontrollü bir şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz.

Kişi sayısına göre malzemeleri artırabilirsiniz.






renklimelod




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder