1 Avuç Kadar Karnıbahar
1 Adet Küçük Boy Patates
1 Adet Küçük Boy Havuç
1 Adet Orta Boy Soğan (küçük 2 tane kullandım)
1 Diş Sarmısak
1 Tatlı Kaşığı K.Mercimek
1 Tatlı Kaşığı Bulgur
6 Küp Et Suyu
1 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
Yapılışı
Tüm sebzeleri soyup yıkadıktan sonra terayğında 4-5 tur çevirdim. Daha sonra bulgur ve mercimeği yıkayıp süzüp ekledim ve 1-2 tur çevirdim. Et suyunu ve suyu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirdim. Blendırdan geçirip afiyetle yedirdim.
Not:Karnıbaharı çok fazla tüketmek iyot emilimini azaltıyor. Bu güçlü besini verirken abartmamakta fayda var.
Karnıbahar enfeksiyonlara karşı güçlendirici bir besin. İçinde ferulik asit var. Bu da onu antibakteriyel bir gıda haline getiriyor. Ferulik asit aynı zamanda ağır metalleri kendisine bağlayarak vücudumuzdan uzaklaştırıyor.
Karnıbahar da tıpkı brokoli gibi bebeğinizin ilk besinleri içinde olmaması gereken bir yiyecek. Gaz yapıyor. En iyisi siz karnabaharı kullanmak için sekiz ay bekleyin. Eğer gazlı bir bebeğiniz varsa karnabaharla tanıştırmak için bir süre daha bekleyebilirsiniz.
Karnıbaharı bebeğinizle tanıştırırken üç gün bekleme kuralını uygulamanız gerek.
renklimelodi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder