7 Kasım 2015 Cumartesi

BROWNİ TADINDA FINDIKLI ISLAK KEK

Malzemeler
3 Adet Yumurta
1.5 Su Bardağı Şeker
1.5 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Kakao (25g)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
2 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı İri Çekilmiş Fındık

Üst Sosu
1 Su Bardağı Kakaolu Karışım (Bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
Yarım Su Bardağı Süt

Üzeri İçi
Fındık

Malzemeler
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra süt,sıvı yağ, kakao ekleyerek tekrar çırpılır. Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Kalan karışıma karbonat tozu, vanilya ve un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur. En son fındıklarda eklenerek bir kez daha karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülerek, önceden ısıtılmış 170 derecede fırına sürülür. 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir.
 Keki beklerken üzeri için ayırdığımız karışıma yarım bardak süt ilave ederek 1 taşım kaynatılıp soğumaya bırakılır.Fırından çıkan keki 10 dakika  beklettikten sonra soğumuş şerbet yavaş yavaş dökülür.  Kestiğiniz dilimlerin üzerine fındıkları  serpip servis yapabilirsiniz.



Afiyet olsun...
renklimelod





1 yorum: