5 Kasım 2015 Perşembe

ÇÖREK OTLU KURABİYE



Malzemeler

  • 125 gr Tereyağ
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • Yarım Kahve fincanı Sirke
  • 1 Yumurtanın Akı İçine Sarısı Üstüne
  • 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (Tatlı seviyorsanız 4 Kaşık ekleyebilirsiniz)
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Çorba Kaşığı Çörek Otu
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • Aldığı Kadar Un


YAPILIŞI
Oda ısısında yumuşayan tereyağı,sıvı yağı, yumurta akı,sirke ve pudra şekerini karıştırın. Çörek otu ve alabildiği kadar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Minik minik yuvarlayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp kontrollü bir şekilde 180 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişirin.


Zamandan tasarruf etmek isterseniz hamuru şeritler halinde yapıp verev şekilde de kesebilirsiniz.




Afiyet olsun...
renklimelod

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder