Yarım Litre Süt
Bir Kalıp Süzme Peynir
Yapılışı
Ben açık süt aldığım için sütü kaynatıp yoğurt mayalayacak ısıya getirdim (serçe parmağınızı 5-6 saniye içinde tutabiliyorsanız yeterli sıcaklıktadır). 1 Kalıp süzme peyniri çatalla ezip daha sonrada sütten bir kaç kaşık ekleyip iyice ezdikten sonra süte kattım.Bundan sonrası için eğer yoğurt mayalama makinenız var ise direk koyarak 5-6 saat bekletin. Bende yoğurt makinesi için olmadığı için ben yapacağım kaba koyup ağzını kapatıp, 2 sofra bezine ve birde polarıma sararak kalorifer peteğine yakın yerde 5-6 saat beklettim. Mayalanma işlemi bittikten sonra 1 gün buz dolabında bekletim. 1 gün sonrasında temiz bir tülbente koyup bağlar gibi yapıp suyu süzülene kadar beklettim. Altına süzgeç koydum 1 gün sonra suyu da tamamen süzülmüştü. Artık hazır. Kavanoza koyup dolapta saklayabilirsiniz.
Miniklerimize Afiyet olsun...
renklimelodi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder