29 Şubat 2016 Pazartesi

ANNELİK SANATI

  Adem Güneş Hocamızdan yine şahane bir kitap. Her yaş gurubundan çocuğu olan annelerin muhakkak okuması gereken kitaplardan birisi bence.
  Kitap bölümlerden oluşmakta. Birinci bölümde, anneyi ve annenin sırtında taşıdığı yükleri analiz ediyor. İkinci bölümde ise anne ve çocuğun davranışlarını mercek altına alıyor.
  Okurken öncelikle anneyi çocukluk dönemine doğru yolculuğa çıkarıyor ve kendi annesi ile geçirdiği o dönemi ve şimdiki annelik rolünü sorgulatıyor ve  "Ben nerede hata yapıyorum?" diyen annenin sorularına cevap veriyor.
  Her ne kadar kitap annelik üzerine yazılmış olsada yaş grubu 0-14 yaş çocukları kapsadığı için bence kitabı babalarında okuması gerekiyor. Özellikle ergenlik döneminde olan çocukların babaları.Zaten hocamız kitabında bu konuya Aile İçindeki Rol Karmaşası bölümünde "... işte bu bölümde, anneyle başlayan ve babayla devam etmesi gereken çocukluk eğitim sürecini ele alacağız"diye değinmiş.
 
 Arka kapak: Bir annenin yalnızlığının derinliğini görmek...
                      Ona gerçekten "eşlik" etmek
                      Ona eşlik ederken, onunla iyi olmak isteyenler                          için yazıldı...
                       Bir kadının öfkesinin çocuksu zayıflıklarını                              örtme çabası,
                      kızgınlıklarınınsa  artık bunaldığının işarete                             olduğunu fark etmek isteyenler için                                            yazıldı...
                      Ve belki kendinin nasıl bir anne olduğunu                                aynada görmek isteyen anneler için yazıldı...

Oğlumun 1 yaşına girmesine sayılı günler kala anneliği daha çok hissetmeye başladım. Çünkü o artık büyüyor ve kendi istekleri ve arzuları oluşmaya başlıyor. Onu daha iyi anlamak ve ona daha iyi anne olabilmek için herşeyden önce iyi bir hayatı olması için çok çok okumam gerek. İnşallah okuduklarımı uygulayabilir ve ona iyi bir anne olabilirim.


Keyifli Okumalar
renklimelodi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder