1 Adet Enginar
2 Yemek kaşığı kadar kıyma
Yarım soğan rendesi
1 Tutam Maydanoz
1 Tatlı kaşığı ruşeym (olmasa da olur)
1 Yemek Kaşığı zeytin yağ
1 Dilim Domates
Yapılışı
Önce enginarı üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşladım. Haşlama suyunu atmıyoruz. Kıyma,soğan, maydanoz ve ruşeym harcını hazırlayıp haşlanan enginarın üzerine ekledim. Küçük boy fırın kabına yerleştirip kalan sudan biraz ekledim. Zeytin yağı gezdirip üzerine domatesi ekleyip ızgara kısmında 160 derecede kıymalar pişene kadar pişirdim.
Enginar diüretik (idrar söktürücü) bir yiyecek. Gurmeniz ishalse su kaybını artırmamak için enginar vermeden önce doktorunuza sorun.
renklimelodi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder